Kekova


Bölgeye adını veren Kekova, bölge içinde yer alan en büyük adadır. Kekova adası, Anadolu yakasına yapışık bir boğaz oluşturarak uzanır. Anadolu yakasında ise girintiler, çıkıntılar,koylar denize gömülmüş eski kent surları, kale kalıntıları bulunur. Iç Ada, Toprak Adası, Aşırlı Ada ve Kişnali Ada önemli diğer adalardır. Kıyıya paralel uzanan Sıcak Yarımadası ve Kekova Adası bir iç deniz niteliği taşıyan Ölüdeniz’i oluşturur. Kekova Adası aynı zamanda akdenizdeki Türkiye’ye ait olan en büyük ada konumundadır.

Bölgedeki yükseklikler kuzeye doğru uzanmaktadır. Kıyıdan itibaren hemen yükselmeye başlayan eğimli araziler, dar düzlüklerden sonra dik yamaçlarla aniden yükselerek 550 m’yi aşan dağlara dönüşmektedir. Kıyılar girintili çıkıntılı koylardan meydana gelen bir topografya göstermektedir. Kara ulaşım imkanlarının kısıtlı olduğu bölge kıyılarına denizden ulaşım teknelerle sağlanmaktadır. Jeolojik yapıda ise miaesen, kireç taşları ile kaplı alanlar vardır.


Kekova'da Ne Yenir, Ne İçilir

KEKOVA

Akdenizin incisi Antalya, Antalya’nın incisi ise Kekova’dır. Hiçbir tatil beldesine benzemeyen büyülü havası, eşsiz doğal ve tarihi güzellikleri, canayakın insanı, bozulmamış doğası ve şirin yapılaşması ile Kekova dillere destan tatillerin yaşandığı, gelenin bir daha vazgeçemediği tatil mekanıdır. Kekova’yı tanımaya, Kekova hakkında detaylı bilgi sahibi olmaya hazır mısınız..?

TEIMIUSSA

Teimiussa antik yerleşimi Kaş’ın güney doğusunda 34 km uzaklıkta küçük bir sahil köyü olan Üçağız köyündedir. Kaş Antalya yolunun 18.km’sindeki Kekova yol ayrımından güneye inen düzgün yolla yada Demre yönünden gelindiğinde Sura antik kentini geçtikten sonra Batıya ayrılan Çevreli köyü üzerinden Üçağız’a ulaşılır.

Teimiussa’nın küçük bir köy yerleşimi olduğunu okunan bir yazıttan bilmekteyiz; yerleşim Üçağız’ın yakın doğusunda bulunur. Yerleşimdeki lahit yazıtlarında mezar sahiplerinin Myra ve Kyeanai vatandaşı olduğu yazılıdır. Yerleşimde diğer Likya kentlerinde bulunan benzeri yapılar topluluğuna rastlanmaz.

İster Üçağız’da konaklayın,ister Simena’da Kekova’mızda geceler her zaman sessiz,sakin ve huzur dolu geçer..Tabi bu demek değildirki coşup eğlenemiyeceksiniz…Geceyi nasıl mutlu geçirecekseniz onu yapın.

Dilerseniz konakladığınız pansiyonunuzda derin bir uyku çekip tüm yorgunluğunuzu atın üzerinizden,dilerseniz denizin şıpırtıları eşliğiyle denizi seyredip bambaşka duygularla huzura ulaşın,dilersenizde disco ve barlarımızda gönlünüzce coşup eğlenin.


Saklı Kent Kanyon
Simena
Batık Şehir
Korsan Mağarası
Myra Antik Kenti
Andriake (Çayağzı)
Gökkaya Koyu
Karalos Koyu
Salyangoz Koyu
Noel Baba Klisesi
Aperlai
Theimussa (Üçağız)

Kara Yolu ile Ulaşım:

Tatil için karayolunu tercih ettiyseniz Kekova’ya ulaşmak için şu yolları kullanabilirsiniz:
Eğer kendi özel aracınız ile seyahat ediyor ve Antalya üzerinden Kekovaya istikamet edicekseniz, Batı Antalya yani Kemere çıkan anayoldan hiçbir yere sapmadan direkt olarak Demre ilçesine geliceksiniz ve yine aynı ana yol üzerinden Demre’nin Kaş yönü çıkışından ilerleyip Sanayii sitesini gectikten 3 km sonra Kekova levhasını göreceksiniz ve oradan sola sapıp 18 km boyunca deniz kıyısına ininceye kadar devam edeceksiniz. İzmir – Muğla üzerinden geliyor iseniz Fethiye’ye ulaştıktan sonra Fethiye – Kaş yolunu kullanarak Kaşa varıcaksınız ve Kaş – Demre istikametinde yolunuza devam ederken 16. km’sinde Kekova levhasını gördüğünüz kavşaktan sağa sapıp yine deniz kıyısına ininceye dek 19 km gidiceksiniz.